Translate

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Η απάντηση του Δήμου Σιντικής σχετικά με την έξωση του π. Φώτιου Τζούρα

Μεγάλη είναι η ανησυχία για τη τύχη του πατρός Φωτίου Τζούρα και την οικογένειά του. Καθώς του ζητείται να αφήσει το σπίτι στο οποίο μένει μόνιμα μαζί με την οικογένειά του, κοινώς «τον πετάνε στο δρόμο». Ο λόγος είναι η παύση του μνημοσύνου στον τοπικό επίσκοπο. 
Διαβάστε το δελτίου τύπου από το γραφείο επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του δήμου:

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της ενημερωτικής πύλης pentapostagma.gr, με τίτλο : «Πετάνε στο δρόμο τον ιερέα π. Φώτιο Τζούρα και τα 2 ανήλικα παιδιά του», ο δήμος Σιντικής ενημερώνει προς αποφυγή παρεξηγήσεων τα παρακάτω :
1ον) To οίκημα στο οποίο διαμένει ο ιερέας π. Φώτιος Τζούρας δεν είναι ιδιοκτησίας του δήμου Σιντικής.
2ον) Ο Δήμος Σιντικής και ο Δήμαρχος κ. Φώτης Δομουχτσίδης, δεν έχουν
κατηγορηματικά καμία απολύτως εμπλοκή στο εν λόγω θέμα λόγω μη αρμοδιότητας.
Όλα όσα έχουν αναφερθεί, αποτελούν παραπληροφόρηση εκ του πονηρού.
θΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 
Σχόλιά αναγνωστών από την Ιστοσελίδα πενταποσπασμα 
  • Ο Δήμαρχος θα μας τρελάνει! (βάζει βέβαια το "γραφείο επικοινωνίας" να βγάλει το φίδι από τον τρύπα, γράφοντας ψέματα).
    Αφού το σπίτι ΔΕΝ ανήκει στο Δήμο, σε ποιον ανήκει; 
    Τι είναι, το σπίτι φάντασμα σε ένα τόσο μικρό χωριό;
    Και αφού "δεν" ανήκει στον Δήμο, γιατί ο τοπικός Πρόεδρος ο κ.Θεόδωρος Καρατζίκος του τηλεφώνησε απαιτώντας να φύγει αμέσως από το σπίτι αυτό; Και γιατί επικαλέστηκε εντολή Δημάρχου; 
    Από που κι ως που τον διώχνει από μια οικία που "δεν" ανήκει στον Δήμο;
    Αφού το πάτε έτσι λοιπόν,
    ο π.Φώτιος θα παραμείνει λίγο ακόμη στην οικία που διαμένει τα τελευταία χρόνια (αφού δεν είναι του Δήμου, δεν σας νοιάζει, σωστά;) μέχρι να βρεθεί κατοικία για να στεγάσει τα παιδιά του. Αρκετά ανεχθήκαμε τις απειλές και τους εκφοβισμούς σας. 
    Εξ άλλου χιλιάδες λαθρομετανάστες, διέμεναν εκεί παραδίπλα σας, στην Δοϊράνη, για πολύ καιρό, και έκλειναν μάλιστα και την σιδηροδρομική γραμμή προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά, και όχι μόνον κανείς δεν τους εκδίωξε, αλλά τους τάϊζαν καθημερινά και τους παρείχαν και γιατρούς και φάρμακα και σκηνές και κρουασάν. Μην είστε λοιπόν "ρατσιστές". Φερθείτε στον π.Φώτιο όπως φερθήκατε στους λαθρομετανάστες. Σε τελική ανάλυση αυτός κανέναν δρόμο δεν έκλεισε, κανένα ξένο χωράφι δεν κατέλαβε με τη βία, κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο δεν σταμάτησε. Ειρηνικά κάνει ο ευλαβής ιερέας την επανάσταση του. Αφήστε τον επί τέλους ήσυχο.
      • Avatar
        ΑΠΑΝΤΗΣΗ
        1) Το οίκημα παρέλαβε ο π.Φώτιος από τον τότε ΑντιΔήμαρχο, κ.Τσομπανίδη Παντελεήμων, ενώ τα κλειδιά πήρε στο χέρι του από υπαλλήλους του Δήμου Ροδόπολης, μέσα από το Δημαρχείο.
        Συνεπώς το οίκημα ΑΝΗΚΕΙ στον Δήμο και από ανθρώπους του Δήμου παραδόθηκε στον π.Φώτιο. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να μην γνωρίζει τι ακίνητα του ανήκουν.
        2) Ο π.Φώτιος ΔΕΝ κατέχει KAMIA οικία στην Λιβαδειά. Μας το επιβεβαίωσε τώρα. Συνεπώς ψεύδεστε.
        3) Ποιος πήρε τηλέφωνο ατον π.Φώτιο για να φύγει από το σπίτι μέχρι τέλος Αυγούστου (δηλ σε μια βδομάδα;) Δεν του τηλεφώνησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κερκίνης κ.Θεόδωρος Καρατζίκος;
        Το έκανε εν αγνοία του Δημάρχου; Αν ναι γιατί δεν το ξεκαθαρίζετε;
        Ή έγινε σε συνεννόηση με το δήμαρχο, όπως εξ άλλου ισχυρίστηκε εξ αρχής ο κ.Καρατζίκος. Πάντως ο ένας καλύπτει τον άλλον, και και οι δυο τον ηθικό αυτουργό ...
        4) Στο 1ο σχόλιο σας (εδώ: https://opaidagogos.blogspo... ), γράφετε:
        "ο πάτερ φωτιος δεν είναι ιερέας του χωρίου και οφείλει να παραχωρή το σπιτι αυτο στον επόμενο ιερέα που θα ερθει, του δώσαμε ενα χρονικό περιθώριο 1_2 μίνες "
        Κατ' αρχήν το "μίνες" γράφεται "μήνες".
        Άρα αναγνωρίζεται ότι πράγματι του ζητήσατε να φύγει και επικαλείστε ότι τάχα θα μείνει ο επόμενος ιερέας, που όμως ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ χρειάζεται να μείνει (αφού δεν υπάρχει).
        Άρα και παραδέχεστε ότι του δώσατε τελεσίγραφο (απλά αυξάνοντας το χρονικό περιθώριο για να αμβλύνετε τις εντυπώσεις) και παραδέχεστε ότι πράγματι τον πετάτε ξαφνικά έξω από το σπίτι του.
        Ως "γραφείο επικοινωνίας" κάνετε άριστα τη "δουλειά" σας, όπως την κάνει κάθε πολιτικός που ξέρει να κάνει το άσπρο μαύρο. 
        Πάντως εμείς αισθανόμαστε ότι μας κοροϊδεύετε.

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      Παρακαλούμε τα σχόλια σας να έχουν ευπρεπή χαρακτήρα.

      Θεολογικός Σεισμός!