Translate

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ορθόδοξος Παράδοσις και Παπισμός

Δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ότι το αμετανόητον Βατικανόν έχει μακροτάτην πείραν προσηλυτισμού των Ορθοδόξων, διαθέτει ειδικά προσηλυτιστικά ιδρύματα και σχολάς, ειδικευμένον προσωπικόν και επάρκειαν οικονομικών μέσων. Διαθέτει επίσης αρχαιοτάτην διπλωματικήν πείραν και οργάνωσιν. Υπάρχουν παπικοί θεολόγοι, οι οποίοι παρακολουθούν και γνωρίζουν καλλίτερον από τους Ορθοδόξους τα εν τη Ορθοδοξία συμβαίνοντα, πάντες δε ούτοι εμφα­νιζόμενοι ως φιλορθόδοξοι εισχωρούν τεχνηέντως εις την Ορθοδοξίαν, ακόμη και εις Ορθοδόξους Ιεράς Μονάς.

Ορθόδοξος Παράδοσις και Παπισμός
Ορθόδοξος Παράδοσις και Παπισμός1

Αρχιμανδρίτου Γεωργίου Καψάνη

       ... Ο υπερήφανος «αλάθητος» άνθρωπος της Ρώ­μης δεν δέχεται να παραχωρήση την θέσιν του εις τον Θεάνθρωπον Χριστόν, την αληθή και αλάθητον κεφα­λήν της Εκκλησίας.
       Υπέταξεν εις την εξουσίαν του όλας τας Εκκλη­σίας της Δύσεως και τας Ανατολικάς ουνιτικάς. Τώ­ρα απομένει προς υποταγήν εκ των μη παπικών η Ορ­θόδοξος, καθ' όσον οι Προτεστάνται δεν αποτελούν Εκκλησίας αλλ' ομάδας θρησκευτικάς.
       Προς υποταγήν και της Ορθοδόξου Εκκλησίας το Βατικανόν προσποιείται ότι

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ

Aρχιμανδρίτου ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Καθηγουμένου της Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους

Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ, δηλαδή η κίνησις δια την ένωσιν των "εκκλησιών", όπως διεξάγεται σήμερον, φαίνεται ότι έχει ουμανιστικόν - ανθρωποκεντρικόν χαρακτήρα και όχι θεολογικόν και πνευματικόν. 

Παραμερίζει την Πίστιν (δόγμα) και την Παράδοσιν της Εκκλησίας και αποβλέπει περισσότερον εις πρακτικούς σκοπούς. 
Βλέπει την Εκκλησίαν κυρίως ως ανθρώπινον ίδρυμα, το οποίον

Θεολογικός Σεισμός!